Om mig

Vem är Cecilia Ekman?


Min bakgrund. Jag är en lantlig uppväxt tjej i Västergötland och jag föddes medial med en stark intuition av vad som var rätt och fel, med en hög vibration av ljuset inom mig.


Jag hade ingen i det yttre som barn som förstod min känslighet och mediala förmåga utan blev uppväxt i ett hem med en av föräldrarna som hade narcissistisk personlighetsstörning.


Jag var äldst av mina syskon och fick ta ett vuxenansvar och en moderlig roll att ta hand om mig och mina syskon från 12 års ålder då föräldrarna separera. Med narcissistiska utmaningar av känslokyla och mobbing i skolan fick min personlighet utstå prövningar som jag lärde mig förstå även teoretiskt som 20 åring då jag läste psykologi på en folkhögskola.


Vilket sen ledde mig in på Blekinge tekniska högskola att läsa 3 år som beteende och samhällsvetare. Under mina första vuxna år hade jag en äldre pojkvän som gav mig emotionell förståelse som individ och uppmuntra min konstnärliga bana. Denna fadersgestalt och den teoretiska kunskap samt det konstnärliga uttryck jag började fånga i akryl tavlor blev början på den jag är idag.


Skrev en bok om existentiell balans och obalans 2012 som 25 årig ”Det sanna ljuset i tillvaron – Om existentiell balans och välbefinnande” vilket kommer från erfarenheter men också en stark koppling till mitt över jag vilket jag hade en känsla av då men aldrig något jag vågade tillkänna ge för andra.


2017 började jag jobba som medium på tarottv.se och sedan också på astrobyrån.se och själförtroendet växte i att vara medial även till andra.


2018 blev jag involverad i ett projekt som heter Hjärnkoll i Sverige där jag hade föreläsningar om hur jag vände psykisk ohälsa till psykisk hälsa. Samt resulterade i någon föreläsning också kring min bok. Under samma period var jag även en del av den vanliga arbetande Sverige och jobbade som främst personlig assistent fram till 2023.


2021-2022 gjorde jag min bok till ljudbok och började göra en egen podcast ”Hur mår vi? – Här tar vi tempraturen på den psykiska hälsan i sverige”


I slutet av 2023 flyttade jag till Portugal och började göra podcasten ”Spirituella samtal” som en andlig podcast.


2024 blev jag färdig utbildad livscoach och skuggeffekts coach och ett samarbete med Mattias Liden startade.


Lite tankar om varför jag skrev min bok...

Då bestämde jag mig för att skriva ner allt jag känner att jag skulle kunna tillföra mänskligheten till en bok som handlar om människans existentiella balans. Den är uppbyggd på att djupgående sätta ord på de obalanser som skapar kaos i människans liv och sätta ord på de värden som behövs för att vi ska kunna må bra i vårt liv. Den talar inte om vad som är sant utan är en vägledning för var och en och ifrågasätta och reflektera över sin egen tillvaro, hur ser mitt liv ut inom de här områdena, vad behöver jag mer av för att må bra och vad behöver jag mindre av för att må bra?

Detta har gett mig klarhet och kontrast mellan sådant som skapar existentiell obalans och balans. Därför finns nu denna hemsida för att du också ska kunna finna ditt sanna ljus och hitta din väg i livet för att bygga upp ditt välmående.

Min vision är att hjälpa mänskligheten att se sitt sanna ljus, hitta verktyg för att finna sitt eget välmående. Att väcka mänskligheten att bygga ett samhälle där villkorslös kärlek, kunskap, medvetenhet och utveckling för alla ska existera som fundamentala grundstenar. Min vision är att människor ska se sitt eget värde, se hur fantastiska de är, precis som de är. Detta så att människor och våra nästkommande generationer kan må bra, så att mänskligheten också kan nå nya höjder. För som det är nu är samhället i mycket stor existentiell obalans och många människor mår inte bra i det, varför ska vi behöva ha det så?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förutom psykologi och att skriva så har jag ett starkt intresse för konst och målar mycket i akryl. Så ni är också välkomna att kika in på sidan bland mina konstverk. Min konst är starkt kopplat till abstrakta motiv med energiflödet, kampen ont och gott eller rymden.

Jag ser också ett samband med vår tillvaro med spirituella frågor. Att vi har en nära kontakt med sådant som ibland blir förbisedda men som är en viktig del av oss, då vi alla är en del av varandra och allt på jorden hör ihop, ett närvarande i nuet.

Dela den här sidan